Mađioničar osvojio Britance

21 Apr 2015
Autor Tea
413 pregleda

Britanska verzija serijala „Ja imam talenat“ („Britain’s Got Talent“) je na pijedastal vrhunskih svetskih mađioničara nedavno postavila Džejmi Rejvena, koji je tom prilikom izveo trik o kome se danima govori. Kako niko nije uspeo da shvati na koji način je iluzija izvedena, spekuliše se o zaveri.

Mađioničar osvojio Britance

Trikovi koje izvode iluzionisti, od lebdenja u vazduhu, nestajanja ili stvaranja golubova iz šešira su oduvek oduševljavali publiku širom sveta. Iako svi znamo da je reč o umetničkoj varci koja spretnim izvođenjem mađioničara izokreće stvarnost do te mere, da uspeva da ubedi publiku da može čak da prodre u um onih kojima je trik namenjen, retko ko može da ostane ravnodušan i da se ne zapita kako je iluzionista uspeo da učini nešto tako neverovatno.

Mađioničar „čitač misli“ Džejmi Rejven je nedavno izveo trik koji je stotine hiljada gledaoca ostavio u potpunoj neverici, a potom, nakon što je danima bezuspešno pokušavala da odgonetne način na koji je to uspeo, javnost Velike Britanije je došla do zaključka da je reč o zaveri koju su skovali mađioničar i sudija Sajmon Kauel.

Kako su oni pre par meseci bili na istoj humanitarnoj večeri i kako je Rejven ostavio za kraj Kauela da izabere kartu koju će na spektakularan način pokazati publici, a u nemogućnosti da dođu do nekog drugog racionalnog obrazloženja, javnost je došla do zaključka da je trik nemoguće izvesti, pa je prema tome dobro „izrežiran“.

Sajmon, poznat po tome da je najstrožiji sudija ovog serijala, gledajući nastup se nasmejao i priznao da je oduševljen mađioničarem, a na optužbe o prevari je energično demantovao njihovo ranije poznanstvo, kao i da je ceo nastup bio lažiran: „Tačno je da smo se te večeri nalazili u istoj prostoriji, ali nismo imali priliku da se upoznamo. Prvi put smo razgovarali tek na audiciji“, izjavio je on.

O kakvoj je zapravo iluziji reč pogledajte i sami. Možda baš vi otkrijete na koji način je Džejmi Rejven „ušao u um” žirija.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

2 komentara

 
Perica, 22 Apr 2015

https://www.youtube.com/watch?v=TrbjalE-jtA

Odgovori
 
Sopček Đura, 23 Apr 2015

Trik sa novčanicama nam ukazuje da je reč o vrlo veštom iluzionisti! Što se tiče potencijalne zavere između Sajmona i umetnika, mislim da bi to javnost mogla vrlo brzo i lako da proveri: zakazati reprizu javnog izvođenja, naravno, bez Sajmona...

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru