Novogodišnji vašar, nekad opasna zabava

29 Dec 2012
Autor Tea
286 pregleda

Novogodišnji vašar već pola veka pod kupolom Beogradskog sajma, krajem decembra razveseli na desetine hiljada ljudi. Džinosvski luna park je naravno mesto koje najviše raduje kako mališane, tako i roditelje.

Novogodišnji vašar, nekad opasna zabava

Ova čuvena, tradicionalna beogradska manifestacija, ove godine proslavlja svoj 50 - ti rođendan. Kao i svake godine, pored ogromne tržnice, gde po nižim cenama možete da kupite sve što vam padne na pamet, tu je i neizostavni „Avantura park“. Smešten u Halu 2 i ove godine je mesto koje najviše obraduje sve posetioce izazivajući ih da se upuste u vožnju ringišpila na hiljadu varijanti, automobilčića na sudaranje ili oprobaju na različitim strelištima, kući strave i užasa kao i neobičnim toboganima.

Ove godine, posetioci će moći da vide i preparirane heroje kultnih filmova i serija, kroz izložbu „Muzeji su uvek u modi“ u Hali 3, među kojima je i Prirodnjački muzej koji će prikazati preparirane životinje koje su imale svoje uloge u našim filmovima: medved – „Maratonci trče počasni krug“, los i nosorog – „Mi nismo anđeli“ i krokodil iz tv serije „Bela lađa“.

Ulaznice koštaju 200 dinara a uz nju posetioci imaju pravo na jednu vožnju po izboru u Luna – parku. Jubilarni beogradski Novogodišnji vašar se zatvara sutra, 30. decembra.

Slična manifestacija se održava i u drugim svetskim gradovima, ali pored dobre zabave, luna – park može da bude i opasan.

U belgijskom gradu Gentu je sedam osoba ostalo zarobljeno na vrhu panoramskog točka koji je postavljen povodom praznika. Radnici zabavnog parka su zaustavili ovaj džinovski točak, verujući da su svi putnici izašli. Desetak minuta nakon što se spuštanje nije nastavilo, sedam zabrinutih posetioca je pozvalo spasilačku ekipu.

Srećom, vatrogasci nisu morali da intervenišu, pošto su radnici i dalje bili tu. Na pitanje šta se desilo, odgovor je dao jedan policajac: „Jednostavno su ih zaboravili“. Srećom, sve se dobro završilo osim što ovim ljudima zabava ovakvog tipa, sigurno u skorije vreme neći pasti na pamet.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru