"SFRJ, SRJ, SCG i S" – hit na prvo slušanje!

16 Jan 2013
Autor Tea
481 pregleda

Omer Baralić, iz Beograda, sa svojih 72 godina oduševio publiku i žiri emisije „Ja imam talenat“. Danas u penziji, ovaj inžinjer mašinstva je ostvario svoj san. Ne samo da je njegova pesma „izašla iz fioke“ već je nakon prvog izvođenja postala hit!

Satirično i nepretenciozno napisana pesma o tome kako je živeo u četiri države a da se nije pomerio iz vlastitog kreveta, pesma "SFRJ, SRJ, SCG i S" je na takmičenju „Ja imam talenat“ podigla i publiku i žiri na noge. Na prvo slušanje, puna sala Narodnog pozoriša u Beogradu je već tokom drugog refrena, prvo stidljivo a onda gromoglasno, pevala zajedno sa Omerom ovu pesmu. Čak i nakon što je napustio pozornicu, publika je nastavila da peva, tako da se on spontano vratio na bis i ponovo sa njima otpevao refren.

Aludirajući na česte promene imena zemlje u kojoj je živeo, „Imao sam, voleo sam 4 domovine“, Omer je svakako pokazao da ima talenat za pisanje stihova, a svojim spontanim izvođenjem i da se odlično snalazi na sceni.

Svoje pesme je slao i ranije na festivale, ali do sada nije prošao. Da li je uzrok tome njegova satirično propraćena misao, koja svakako u doba polu-golih pevačica nije IN, ili njegove godine u smislu „pali matorac, nemaš duge noge“, tek do sada niko nije želeo da ga čuje.

„Domovina nova staru ljubav sanja, što joj veću ljubav pružam postaje sve manja“.

Potvrdivši pravilo da se rad i upornost isplati, osvojio je sve simpatije publike i 3 „Da“ od žirija. Želeo je samo da njegova pesma "izađe iz fioke" i da se čuje, a ona je ugledavši publiku, postala hit čim ju je otpevao.

Nejasno je i neshvatljivo zašto Omer, i pored neskrivenog oduševljenja žirija, neće nastaviti takmičenje. (samo je Tasovac bio za to da on prođe u polufinale) Bez obzira na nepravdu, po mišljenju javnosti Omer je svakako pobedio!

Iako Baralić za sebe kaže da nije "nikakav političar", kada bi se za budućnost države borili ovakvi ljudi, našoj sreći ne bi bilo kraja.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru