Gost autor: Danijela. U doba popularizacije organske hrane mnogima se čini da je ideja o dostupnosti organskih namirnica jednaka utopiji. Suočeni sa...Pročitaj više
Sladoled, jedna od najstarijih poslastica na svetu koja se i danas kao najpopularniji hladni desert širom sveta konzumira, doživeo je evoluciju od...Pročitaj više
Osvežavajuća sočna biljka divnog mirisa i prijatnog ukusa, koju su krajem 15. veka otkrili španski i portugalski moreplovci na karipskim ostvrima...Pročitaj više
Prema predanju, veličanstveni listovi smokve sakrivali su golotinju Adama i Eve, u njihovoj toplini su rođeni Romul i Rem, pod krošnjom ovog drveta...Pročitaj više
Jedan od najvećih engleskih pisaca svih vremena, autor kultnih romana Životnjska farma i 1984-ta, ostavio je zanimljivo svedočenje o neobičnoj...Pročitaj više
Novi varijetet lubenice ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao najproduktivnija pojedinačna sadnica ovog voća, okićena neverovatnim brojem krupnih...Pročitaj više
Dok su je stari Egipćani smatrali svetom biljkom boga Ozirisa koja svojim lekovitim svojstvima „podiže iz mrtvih”, antičko doba je poznaje kao...Pročitaj više
Kad dinamična spoljna politika SAD-a „zakuva” konflikt sa nekom državom, restoran u centru Pitsburga menja svoj meni. Danas se na njemu redovno...Pročitaj više
Iako deluje kao laboratorijski eksperiment ili GMO proizvod, ovo drvo paradajza je relativno jednostavan hibrid koji raste iz jedne stabljike. Za samo...Pročitaj više
Nazvan Gyeondyo-bar, u prevodu „drži se”, već imenom nudi podršku i utehu nakon burnih maliganskih avantura. U prodaju ga je nedavno pustio...Pročitaj više
„Za 15 minuta vodu možemo da pretvorimo u vino jednostavnim kombinovanjem komponenti ekstrakata i etanola”, ponosno su izjavili predstavnici...Pročitaj više
Sveže ubrano povrće danas u razvijenim zemljama predstavlja nedostižan luksuz. Zahvaljujući izumu japanske kompanije C’estec to bi uskoro moglo...Pročitaj više
Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu: