Stiven Frejn Dajnamo, čudesni mađioničar

17 Jan 2013
5040 pregleda

Ovih dana imamo priliku da na Discovery kanalu ponovo gledamo čudesnog mađioničara i iluzionistu Stivena Frejna Dajnama (Steven Frayne Dynamo) koji je zadivio svet hodajući površinom Temze. Mnogi tvrde da njegovi trikovi mogu da stanu rame uz rame sa Koperfildovim nestankom Kipa slobode i Hudinijevim bekstvom.

Stiven Frejn Dajnamo, čudesni mađioničar

Stiven je 2012. godine dobio visoko priznanje u mađioničarskom svetu, primljen je u udruženje „Magični krug”. Njegove kolege kažu da Dajnamo pomera granice magije i iluzije. Opisuju ga kao najoriginalnijeg britanskog mađioničara nove generacije.

Ovom harizmatičnom mladiću nije sve uvek išlo glatko u životu. Rođen je u Bredfordu, odrastao je bez oca, a kako je oboleo od Kronove bolesti i bio na posebnim režimima ishrane bio je sitniji od druge dece što su školske siledžije koristile i zlostavljale ga verbalno i fizički. Jedan od prvih trikova koje je koristio u to vreme, a u cilju samoodbrane, je da učini svoje telo toliko teškim da drugi dečaci ne mogu da ga podignu. Ni dan danas Stiven ne otkriva tajnu kako mu je to polazilo za rukom.

Prve trikove je naučio od svog dede a kasnije ih je sam nadograđivao. Karijeru je započeo kao ulični mađioničar, a sada ga pozivaju na najelitnije zabave širom sveta. Rado nastupa i u bolnicama gde su mu publika najteži bolesnici, a prošle godine je osvojio na kladionici 10 hiljada funti predviđajući da će reprezentacija Španije od četvrtfinala nadalje osvojiti Evropsko prvenstvo u fudbalu, a dobitak je donirao udruženju za decu obolelu od raka „The Teenage Cancer Trust”.

Dajnamo ne prestaje da zadivljuje svet širokim dijapazonom svoje magije i opsena. On deformiše čaše snagom uma, čita misli, vezuje pertle tako što malo prodrma stopalo, prolazi kroz netaknuto staklo izloga, menja tetovaže jednim potezom prsta, izvodi neverovatne trikove sa kartama, novčanicama i kovanicama, mobilnim telefonima, hoda po površini Temze i bočnom zidu zgrade La Tajmsa, levitira u „matriks stilu”.

Pravo je uživanje gledati ga.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru