Čudna otkrića Google maps satelita u pustinji Gobi

13 Jan 2013
Autor Mirjana
928 pregleda

Satelit Google mapa uočio je niz čudnih objekata tokom pretrage kineske pustinje Gobi. Od brojnih nagađanja najverovatnije je ono da je reč o ogromnim QR čitačima napravljenim za vežbu vojnih satelita. Ovu teoriju podržava činjenica

Čudna otkrića Google maps satelita u pustinji Gobi

da su objekti locirani u provinciji Xinjang na severozapadu Kine, oblasti gde se je smeštena vojna i nuklearna oprema ove supersile. Neki od objekata su na manje od 200km od Juiqana, gde je smešten kineski komandni centar za lansiranje. Analitičari pokušavaju da nađu vezu između ovih objekata sa sličnim u SAD, sumnjajući da ovaj projekat ima za cilj trening pre napada na stvarne građevine u SAD. Ostali smatraju tu teoriju neodrživom, jer je kineski nuklerni program razvijen do te mere da su treninzi ove vrste nepotrebni.

Ono što je još više podsticalo misteriju je nemogućnost da se odredi da li su strukture napravljene u tri dimenzije, da li su slikane ili samo ukopane u pejzaž. Velikim zumiranjem primećeni su avioni i spaljeni kamioni što nagoveštava da neki od objekata zaista mogu biti trenažne mete.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru