Cvetni tepih u pustinji Kolorada

21 Jun 2014
1235 pregleda

Na nekolio nedelja, početkom leta, suva i nepristupačna pustinja Kolorado Plato se iz nedođije transformiše u cvetnu poljanu. Kroz pukotine ispucale zemlje na kratko izvire zanimljivi ljubičasti i zlatni cvetovi.

Cvetni tepih u pustinji Kolorada

Biljke nimalo privlačnog imena, Škorpionov korov i Pčelina trava, na kratko ulepšaju jednoličnu i suvu pustinju. Nažalost, pejzaž sa ovih slika nije moguće videti svake godine. Ukoliko tokom zime ne padne dovoljno snega, koji se s proleća otopi i omogući da seme biljaka proklija, one neće procvetati. Iz tog razloga, pustinja „procveta“ tek svake pete-šeste godine.

I kada prija oku, ovo cveće nije prijateljski raspoloženo prema ljudima. Cvet i stablo biljke su izuzetno otrovni, te pri dodiru izazivaju teške alergijske reakcije. Odbojan miris ovog cveća koji se širi pustinjom upozorava posetioce da je dozvoljeno diviti im se samo sa sigurne udaljenosti.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru