Kinezi povećavaju IQ svom stanovništvu

20 Mar 2013
Autor Tea
381 pregleda

Kina kao dominantna globalna a i ekonomska sila, ozbiljno pretenduje da nadmaši SAD čija je ekonomska supersila u fazi opadanja. Osim toga, ona je na pragu novog naučnog otkrića kojim će moći da poveća IQ svake naredne generacije svog stanovništva.

Kinezi povećavaju IQ svom stanovništvu

Međunarodni monetarni fond je na osnovu realnih pokazatelja procenio da će Kina do 2016. godine nadmašiti SAD i postati najveća ekonosmka sila na svetu. Evo nekih pokazatelja:

- Kina je prva trgovinska sila na svetu po ukupnom izvozu i uvozu roba;

- Kina ima najveće devizne rezerve na svetu;

- Kina je najveći proizvođač zlata na svetu;

- Kina proizvodi duplo više automobila od SAD;

- Kina je vodeći izvoznik kompjuterske opreme u SAD;

- Kina je vodeći dobavljač vitalnih komponenti za sistem odbrane SAD;

- Tokom 2012. godine SAD su u Kinu izvezli robu u vrednosti od 110 milijardi dolara, a kineski izvoz u SAD iznosio je oko 425 milijardi dolara, što je najveći trgovinski deficit između dve nacije u istoriji sveta;

Stručne procene su, dakle, da će narednih godina Kina ekonomski jačati i da će se promeniti odnos snaga u međunarodnom ekonomskom poretku.

Prema najnovijim saznanjima, osim razvijanja strategije razvoja sopstvene ekonomije, Kina je ozbiljno počela da se bavi i strategijom poboljšavanja kvaliteta svog potomstva. Naime, kineski naučnici su sakupili uzorke DNK od preko 2000 najpametnijih ljudi u svetu. U BGI Šenženu, najvećem centru za genetska istraživanja u Kini, u toku je analizira kojom pokušavaju da otkriju koji deo ljudskog gena je zaslužan za inteligenciju pojedinca. Sudeći po tome da su najavili da će roditelji uskoro moći da biraju embrion i time povećaju IQ svog deteta, veruje se da su veoma blizu otkrića.

Oplodnja bi se obavljala u laboratoriji tako što bi se uzimala majčina jajna ćelija i očeva sperma, koju bi laboratorijski oplodili a nakon toga bi testirali brojne embrione i odredili koji od njih ima najviše potencijala. Na ovaj način bi se nivo inteligencije svake buduće generacije podigla za 5 do 15 bodova na IQ lestvici, čime bi Kina veoma brzo prestigla sve ostale zemlje na svetu.

Ukoliko uspe, ovaj proces bi mogao daleko jednostavnije da se ponovi i sa drugim ljudskim karakteristikama. Inteligencija zavisi od velikog broja gena, ali budući fizički izgled (boja očiju ili kose) zavise samo od par njih.

Kina je najveći izvoznik u svetu, po predviđanjima Monetarnog fonda ovim tempom će uskoro postati i najveća ekonomska sila na svetu, po brojnosti stanovništva odavno vodi a kako će se u njoj uskoro rađati generacije genija, ima sve šanse da postane neprikosnoveno najjača sila na svetu.

Foto: aoehome.com

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru