Huacachina, rajska oaza u pustinji Perua

20 Feb 2014
1087 pregleda

Na samo 8km od grada Ica, u južnom Peruu, leži živopisna pustinjska oaza Huacachina. Izgrađena je oko malog prirodnog jezera okruženog neverovatno visokim peščanim dinama koje stvaraju iluziju da se nalazi u nedođijama Sahare, ali je zapravo na samo sat vremena vožnje od obale Pacifika.

Huacachina, rajska oaza u pustinji Perua

Huacachina je dugo bila omiljeno mesto za odmor imućnih porodica iz okoline grada Ica, a u zadnje vreme je postala nezaobilazna destinacija bordera na pesku koji obilaze svet u potrazi za zanimljivim terenima.

Oazu čini kompleks odmarališta i restorana smeštenih oko plave lagune, a broj stanovnika ovog malog raja retko prelazi 100. Njihovo osnovno zanimanje je turizam i briga oko održavanja Huacachine.

Legenda kaže da je laguna nastala kada je prelepu princezu urođeničkog plemena tokom kupanja u svom kupatilu oteo mladi lovac. Od njene kade nastala je laguna, a od nabora njenog ogrtača koji je dodirivao pustinjski pesak dok je bežala sa svojim dragim otmičarom nastale su visoke peščane dine. Duh mlade princeze je ostao zarobljen u oazi Huacachina, i ona po drevnoj priči i sada živi u laguni kao sirena.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru