Google vozilo u Zemlji čuda

09 Mar 2016
494 pregleda

Da bi posetili najveću maketu železnice na svetu ne morate više da putujete u Hamburg. Čuvena atrakcija Miniatur Wunderland (Minijaturna zemlja čuda) je dobila svoje Google vozilo!

Google vozilo u Zemlji čuda

Ne postoji osoba koja ne bi zavirila u svet obojen sećanjima na detinjstvo i uspomenama na prve igračke kad sazna nešto više o karakteristikama ovog izložbenog prostora. Pretočeno u brojke, to izgleda ovako: model železnice zauzima površinu od 1.300 kvadratnih metara i prostire se kroz nekoliko odaja, a u njenu izgradnju je uloženo preko 500 hiljada časova rada i 12 miliona evra. Ovaj projekat obuhvata 930 aktivnih vozova, skoro 15.000 vagona, 1.270 signalnih uređaja, 3.660 mostova i drugih građevina, 8.850 automobila, preko 220.000 minijaturnih stabala i 215.000 ljudskih figurica. Ukupna dužina pruge iznosi 13 kilometara a najduža kompozicija je dugačka 14,5 metara.

Osim lokomotiva i vagona koji jure prugom kroz živopisne predele Bavarije, Skandinavije, Švajcarske, Austrije i Amerike ovde može da se vidi i replika hamburškog aerodroma sa čak 40 aviona i 40.000 signalnih lampica. Posetioci su u mogućnosti da prisustvuju simulaciji poletanja i sletanja aviona, kao i incidentnim situacijama na samoj pisti i akcijama aerodromske vatrogasne službe.

Da stvar bude još bolja i dostupna baš svima, Google je fotografisao kompletni zabavni park u Hamburgu i podelio to na Google Street View na kome možete izabrati određeni predeo, grad, njegovu železničku stanicu ili neku znamenitost.

Bez ikakve sumnje, Šeldon bi uživao ne mrdajući sa svog kauča!

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru