Zavirite u Popajevo selo

13 Feb 2014
1745 pregleda

U idiličnom Ankor zalivu u obliku sidra, na severozapadu Malte, nalazi se čuveno Slatkorajsko selo (Sweethaven Village). Trošni, rustični kućerci su izgrađeni 1980. godine kao scenografija za muzički igrani film Popaj, u produkciji poznatih filmskih studija Disney i Paramount Pictures. Film nije zabeležio značajan komercijalni uspeh, ali je ambijent u kome su snimane avanture šarmantnog snagatora sa lulom, danas poznata turistička atrakcija i zabavni kompleks.

Zavirite u Popajevo selo

Izgradnja Popajevog sela počela je u junu 1979. godine i u njoj je bilo angažovano 165 radnika kojima je bilo potrebno sedam meseci marljivog rada da izgrade ribarsko seoce koje se sastoji od 19 autentičnih drvenih kuća i ostalih kulisa. Za izgradnju samih objekata korišćeno je drvo uveženo iz Holandije, a za krovove drvena građa iz Kanade. Zanimljiv je i podatak da je u ovo bajkovito selo utrošeno oko 8 tona eksera i 2.000 litara farbe. Osim toga, u samom zalivu je podignut i nasip koji štiti kulise od velikih talasa i plime.

U ovom tematskom zabavnom kompleksu posetioci imaju priliku da vide stalnu postavku rekvizita korišćenih u filmu, kao i da pogledaju dvadesetominutni dokumentarac o izgradnji sela i interesantne sekvence sa snimanja. Gosti mogu da se druže sa Popajem, kao i sa ostalim junacima (Olivom, Badžom, Kićom, Perom Žderom), da se slikaju sa njima za uspomenu, da se provozaju brodićem, spuste toboganom, sunčaju na peščanoj plaži, pojedu onu čuvenu pljeskavicu, ali i spanać, degustiraju vino, igraju mini golf i pogledaju interaktivne igrane i lutkarske pozorišne predstave.

Dobro su mu ime dali, pravi Slatki Raj!

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru