Šta je Ali danas obukao?

06 Apr 2013
Autor Mirjana
768 pregleda

Ulična moda odavno inspiriše fotografe mnogo više nego ušminkani modeli sa modnih pista. Ljudi čiji način odevanja nije konfekcijski i nosi lični pečat, danas su veoma zanimljivi modnim stručnjacima i medijima koji se bave modom. Zahvaljujući blogerki Zoe Spawton jedan 83-godišnjak je postao evropska ikona stila.

Šta je Ali danas obukao?

Zoe, fotografkinja iz Melburna koja je radila u jednom kafeu u Berlinu, svakog jutra je kroz izlog gledala prolaznika jedinstvenog, a besprekornog stila odevanja. U oktobru prošle godine, sasvim slučajno je srela simpatičnog starca na drugom kraju grada, i dobila priliku da započne razgovor sa njim.

Saznala je da je gospodin Ali Turčin koji 44 godine živi u Brelinu, da ima osamnaestoro dece i da je svoj radni vek proveo kao lekar. Sada je u penziji, a hobi i novo zanimanje mu je šivenje. Dosta odevnih predmeta koje nosi napravio je svojom rukom. Mlada fotografkinja je bila oduševljena ovim zanimljivim čovekom, i zamolila ga je za dozvolu da fotografiše njegovu odevnu kombinaciju svakog dana kad prolazi pored njenog kafea.

Simpatični Berlinac je rado pristao, i za samo nekoliko meseci postao je zvezda modnih kolumni, i prepoznatljivo lice na berlinskim ulicama. Zoin blog What Ali Wore svakog dana ima ogroman broj posetilaca koji nestrpljivo očekuju da vide novu Alijevu modnu egzibiciju. Verovatno je populatnosti ovog projekta doprinelo i to što se na Alijevom licu svakog jutra vidi neskriveno zadovoljstvo što je njegov kicoški stil konačno dobio javnu pohvalu.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru