Skalpovi su ponovo u modi

17 Aug 2012
Autor Mirjana
165 pregleda
Skalpovi su ponovo u modi

Nove tendencije u modi odavno ne postoje. Uz manje ili veće modifikacije, u ciklusima se vraćaju već viđeni trendovi pa se često stiče utisak da su na modne piste išetali modeli iz nekog zaboravljenog fundusa.

Kada su u pitanju nakit i ostali skuplji aksesoari, drastične promene u tom polju su još ređe. Po pravilu, što je komad nakita skuplji, to je odrađen u manje pomodnom maniru, jer zbog cene treba da ima vanvremensku notu.

Nedavno je pažnju javnosti privukla Ke$ha, američka pop-dance pevačica i tekstopisac, koja je svojim fanovima uputila u najmanju ruku čudan apel. Oduševljena postupkom jednog obožavaoca koji joj je poslao svoj kutnjak, izjavila je da bi je najviše obradovalo kad bi od što većeg broja poštovalaca njene muzike dobila po zub, te bi od te kolekcije sebi napravila nakit. Oni koji nisu upućeni u aktuelnosti na tržištu nakita bili su potpuno zatečeni ovom bizarnom izjavom, ali postoje i oni koji dobro znaju za firmu VAN DER GLAS.

Ova australijska kompanija nudi nakit napravljen od ljudskih zuba i kose. Zube je očigledno teško nabaviti, jer ni oni koji žele zub u svom prstenu ili minđuši ne žele da se odreknu primeraka koje već imaju u ustima. Zbog toga se kompanija VAN DER GLAS bavi i otkupom ove neobične sirovine.

Cene nakita u kojem se nalazi zub dosežu preko 1000$ po komadu, iako delovi koji „drže“ zub nisu izliveni u zlatu nego u znatno jeftinijem srebru. U ponudi postoje brojni modeli prstenja (od onih koji liče na „bokser“ do elegantnih primeraka), privezaka sa pramenovima kose dužine i do 60 cm, minđuša na kojima se zub doslovno šrafi u uho i mnogi drugi, nepojmljivo čudni komadi nakita.

Vreme će pokazati da li je ovo još jedan pokušaj oživljavanja estetike ružnog, ili ulazimo u eru nove plemenske kulture, kad ćemo na sebi ponosno šetati tuđe delove tela.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

1 komentara

 
Sandra, 17 Aug 2012

Sve je to dobro dok ne počnu tražiti lančiće od jedne tetive i srce - mislim na pravo, ljudsko - kao privjeska.

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru