Badeschiff, plutajući bazen u Berlinu

15 Aug 2013
Autor Mirjana
677 pregleda

Jedna od najzanimljivijih berlinskih atrakcija je plutajući bazen na Istočnom pristanišu reke Špreje. Ovaj neobičan objekat za zabavu i rekreaciju omogućava stanovnicima Berlina da plivaju u svojoj reci, ali u bezbednom i čistom okruženju. Sama reka Špreja je previše zagađena da bi kupanje u njoj bilo dozvoljeno.

Badeschiff, plutajući bazen u Berlinu

Od kada je otvoreno, 2004. godine, ovo mesto je postalo jedno od najposećenijih u gradu. Dubok bazen sa plavom, besprekorno čistom vodom, drveni mostovi i otvoreni bar nude jedinstveno uživanje i divan pogled na okolinu. Svake godine, od novembra do maja ceo kompleks se prekriva transparentnom školjkom, i postaje zimski wellness centar.

Dizajner Badeschiffa je lokalna umetnica, Susanne Lorenz, koja je osmislila ovaj neobičan kompleks u organizaciji City Art Project udruženja iz Berlina. Bazen je napravljen rekonstrukcijom osnove broda široke osam i duge tridesetdva metra.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru