Skulpture „Snaga prirode” osvajaju svet

23 Aug 2015
686 pregleda

Serija skulptura italijanskog umetnika Lorenca Kvina simbolično prikazuje Majku Prirodu kako gnevno obrće našu planetu u krug. Poruka koju šalje kroz „Snagu prirode” je da današnji čovek živi u zabludi, uljuljkan u lažan osećaj sigurnosti.

Skulpture „Snaga prirode” osvajaju svet

Majka Priroda, simbol ugroženog staništa čoveka, najčešće je prikazivana kao nežna i ranjiva žrtva ljudskog nemara i bahatog odnosa prema njoj. Inspirisan serijom prirodnih katastrofa širom sveta, zemljotresima, tajfunima i uraganima, Lorenco Kvin je odlučio da predstavi drugo lice Majke Prirode, probuđene u gnevu.

Napravljene od bronze, čelika i aluminijuma, sve skulpture su drugačije, ali je osnovna ideja ista. Nastale su kao nastavak ranijih radova ovog autora, koji su predstavljali ponudu mira silama prirode u nadi da će poštedeti planetu Zemlju.

Statue Majke Prirode koja ljutito vrti našu planetu danas se nalaze širom sveta, od Engleske i SAD-a do Monaka i Singapura.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

1 komentara

 
Sopček Đura, 30 Aug 2015

Posmatrajući fotose umetničkih dela g.Kvina, divim se njegovim nadahnućima, deleći njegovu zabrinutost za sudbinu naše male Planete! Savest mi umiruje činjenica da sam napustio ludilo rodnog velegrada i počeo da živim sasvim novi život u neposrednom kontaktu, uživajući iz sve snage čarima i lepotama Majke Prirode! Živim u uverenju da je naš život jedinstven i neponovljiv! Takođe, verujem da je smisao našeg života dvojak: produžetak vrste i direktan kontkat s Majkom Prirodom! Ko ostvari ta dva cilja, dotakao je Nirvanu!? Preostaje mi da dokučim i neki treći cilj ali sam neizmerno ispunjen i sa prva dva...

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru