Umetnost od plasta slame

30 Sep 2015
338 pregleda

Danas umetnost na otvorenom dolazi u najneverovatnijim oblicima, ali ono što svake godine stvaraju studenti umetničkog univerziteta Musashino iz Tokija predstavlja pravo malo čudo.

Umetnost od plasta slame

Najveća zanimljivost ovog projekta je svakako ideja. Jeftin i dostupan materijal koga svake jeseni ima na pretek, a pritom lak za oblikovanje, razlog je što mali festival skulptura od slame postaje sve aktuelniji. Od 2008. godine, kada su na prostoru parka Laguna Kamizeki u gradu Nigata nikle prve skulpture, studenti umetnosti svake jeseni donose svoj alat i počinju da stvaraju najrazličitije oblike. Prvo se formira lagana drvena konstrukcija, koja se potom obilno prekriva snopovima slame u raznim kombinacijama vezivanja sve dok na radost posetilaca ne ožive mitska bića, životinje, insekti, vozila, brodovi, gotovo sve što može da vam padne na pamet.

Ovogodišnji Festival umetnosti slame otvoren je 29. avgusta i trajaće do 1. novembra. Pored fotografisanja skulptura, posetioci se zabavljaju u igri na otvorenom i tradicionalnom puštanju zmajeva, a kući mogu da ponesu i neke od lokalnih proizvoda koji se prodaju na mini pijaci koja je deo festivala.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru