Čangrljanje na vetru - kinetičke skulpture Entonija Haua

07 Mar 2015
420 pregleda

Već više od 25 godina američki umetnik Entoni Hau (Anthony Howe) pravi jedinstvene i nesvakidašnje kinetičke skulpture koje deluju kao da su izašle iz nekog SF filma. Ono što ova umetnička dela čini hipnotički neodoljivim je njihov pokret.

Čangrljanje na vetru - kinetičke skulpture Entonija Haua

Entoni je svoje kinetičke skulpture dizajnirao tako da su one u interakciji sa prirodnim okruženjem. Magija počinje na prvi dašak vetra, a presijavanje metalnih delova na svetlosti doprinosi sveukupnom umetničkom doživljaju. Za izradu skulptura koristi nerđajući čelik i svaki delić je pažljivo postavljen da bi se postigao najbolji mogući vizuelni efekat i trodimenzionalna harmonija.

Entoni Hau se prvobitno bavio slikarstvom od 1952, a kinetičke skulpture je počeo da pravi 1989. godine. Do sada je napravio na desetine skulptura, a najpoznatije su „Octo”, „Vlast-O-Spine” i „In Cloud Light”. Entonijeva umetnička dela se nalaze uglavnom u privatnim kolekcijama širom sveta i na njegovom imanju koje je ujedno i galerija na otvorenom.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru