Ludi naučnik Branko Tomović

19 Jul 2014
Autor Tea
401 pregleda
Ludi naučnik Branko Tomović

Čast da igra najznačajnijeg srpskog naučnika Nikolu Teslu u filmu „Ludi naučnik“ (The Mad Scientist) reditelja Majkla Antona, pripala je priznatom glumcu srpskog porekla, Branku Tomoviću.

Posle Novaka Đokovića, trenutno najpopularniji Srbin u SAD, Branko Tomović, je rođen u Minsteru u Nemačkoj 1980. Završio je glumu na prestižnom Pozorišnom institutu „Li Strasberg“ u Njujorku. Živi i radi u Nemačkoj i Londonu.

Dok kod srpsih filmadžija traje šarada u izboru scenarija, izgleda da se na drugom kontinentu biju ko će snimiti film o životu i radu našeg najvećeg pronalazača, Nikole Tesle. Majkl Anton je napisao biografiju koja Teslu predstavlja kao jedinstvenu ličnost koja uprkos svojoj genijalnosti i ekscentričnosti dokazuje da on nije bio ludi naučnik, već naprotiv jedan od najvećih mozgova koji su ikad živeli.

Snimanje počinje krajem avgusta u Pitsburgu, a produceni „Silvermask Production“ i „Noth Shore Pictures“, kao i sam reditelj smatraju da je Tomović osim glumačkog talenta i sjajna karika koja može da se izbori sa ovim izazovom i da razume lik koji igra, obzirom na svoje poreklo.

Tomović je do sada igrao u mnogim TV serijama i filmovima, među kojima su u film „Bourne Ultimatum“, kao i „It’s a Free World” u režiji slavnog Ken Louča. Našoj pubici je je poznat i kao Belček u seriji „24. Živi još jedan dan“, gde igra stručnjaka za oružje i desnu ruku Džeka Bauera (Kifer Saterlend), koji u roku od jednog dana u više epizoda spašava predsednika SAD.

Ne žalim što su drugi pokrali moje ideje. Žalim što nemaju svoje.

Nikola Tesla

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru