Četvrti spomenik Nikoli Tesli u Americi

20 Dec 2013
Autor Tea
693 pregleda

Kako bi simbolizovao uspon u elektronskoj industriji čitavog kraja, u američkom gradu Palo Alto je podignut četvrti spomenik u čast Nikole Tesle. Statua predstavlja našeg naučnika u prirodnoj veličini kako stoji i u ruci drži veliku sijalicu.

Četvrti spomenik Nikoli Tesli u Americi

Čini se da je naša planeta tek sada kada je prošlo 70 godina od smrti genijalnog srpskog naučnika i pronalazača, Nikole Tesle, spremna da prepozna njegova dela i zasluge i to ne samo ona koja se odnose na proizvodnju i distribuciju električne energije, već i sve ono što je vezano za njegove rane radove a odnose se na daljinsko upravljanje.

Jedan takav korak načinjen je u gradiću Palo Alto (nedaleko od San Franciska) koji je sedište naučnih instituta, Stenford univerziteta i poznatih kompanija „Hjulit Pakard“ i „Tesla motors“, koji je sada postao bogatiji statuom Nikole Tesle, koju je u bronzi sa srebrnim prelivom izvajao čuveni kalifornijski slikar Teri Gajer. Novac za spomenik našem najvećem naučniku (127.000 dolara) je u rekordnom roku od mesec dana sakupljen od strane 722 donatora među kojima su bili i mnogi Srbi koji žive u Kaliforniji.

Uvek smo verovali u ideju Nikole Tesle, koji je govorio da mi moramo da izvršimo transmisiju inteligencije, materije i energije zbog naše budućnosti. Tesla je bio veliki pronalazač i vizionar. Zato smo se okrenuli Tesli i budućnosti. Zahvaljujući Tesli, Silicijumska dolina je postala epicentar razvoja moderne tehonologije - Greg Lindo.

Koliko je i kako naš genije zadužio čovečanstvo možete detaljnije da saznate ovde. Njemu u čast, ovo je četvrti spomenik koji je podignut u SAD, a sudeći po najavama, naredne godine biće otkrivena još dva i to u Filadelfiji i Vašingtonu.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru