Film od 60 sekundi, ni tren više!

16 Dec 2013
Autor Tea
364 pregleda

Filmsko takmičenje "J Factory - Film za 60 sekundi" po treći put počinje i kod nas. Ne morate da budete profesionalac da biste stali rame uz rame sa svetskim filmskim rediteljima. Jedino što vam treba je da svoju kreativnost podelite sa drugima.

Film od 60 sekundi, ni tren više!

Empire Award je priznanje najprodavanijeg filmskog časopisa u Britaniji – Epmire. Dodeljuje se kako izvrsnim profesionalcima lokalne i globalne filmske industrije, tako i onima koji se ne bave profesionalno filmom, ali poseduju želju da oprobaju svoj talenat. Po treći put kod nas Jameson J Factory omogućava našim ljudima da se kvalitetno razonode u kategoriji “Done in sixty seconds” (Film za 60 sekundi).

Ovogodišnji članovi žirija, glumci Anica Dobra i Gordan Kičić su u šaljivom duhu snimili reklamu u kojoj objašnjavaju pravila takmičenja i pozivaju sve one koji žele da se prijave.

Da biste učestvovali, potrebno je da odaberete poznati strani ili domaći film po svojoj želji ili samo scenu iz kultnog filma, a onda je obradite na svoj jedinstven način u trajanju od 60 sekundi. Za prijavljene rimejkove filmova će se glasati putem Jameson sajta www.j-factory.rs i na Jameson Srbija Facebook strani. Od izabranih finalista preko Interneta, pobednike će izabrati stručni žiri.

Ono što je najvažnije u ovom takmičenju je dobra, duhovita ideja, koju ako imate možete da snimite i svojim mobilnim telefonom. Ukoliko vam se čini da je jedan minut suviše malo vremena za jedan ovakav poduhvat, pogledajte šta sve može da se ispriča za tako kratko vreme.

Šta treba a šta ne da radite? Evo par saveta koje preporučuje organizator i koji će vam dobro doći:

  • Kad praviš rimejk filma po tvom izboru, publika će bolje reagovati na rimejk dobro poznatog filma.
  • Iskoristi pomoć svojih prijatelja i porodice, osoba starijih od 18 godina sa nagoveštajem da će film biti postavljen na Internet.
  • Izmeni film po tvom nahođenju, ali tako da bude prepoznatljiv i duhovit.
  • Snimi film na engleskom jeziku ili iskoristiš prevod zbog toga što će to olakšati međunarodnim sudijama pri odlučivanju.
  • Da ne bi bio diskvalifikovan, nemoj da se služiš klevetama, pornografijom ili da kršiš autorska prava (npr. korišćenje slika, snimka, fotografija itd. koje nisu tvoj sopstveni materijal).

Nagrada za najbolje obrađen domaći film ove godine će biti profesionalna kamera i poklon paket Jameson irskog viskija. U konkurenciju za glavnu nagradu ulaze isključivo obrade stranih filmova. Pobednik takmičenja će biti proglašen u januaru 2014. čime će dobiti priliku da otputuje u London i da se u martu 2014. uz još dvadesetoro takmičara bori za prvo mesto na Jameson Empire Award filmskom festivalu.

Prema rečima organizatora jedan minut sadrži sasvim dovoljno sekundi da bi se spasao svet, pobedio zločinac, osvojila devojka i odjahalo u sumrak. Ne postoji izgovor da ne učestvujete.

Za šezdeset sekundi, ni sekund više!

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru