Kofer kao prevozno sredstvo

03 Jun 2014
418 pregleda
Kofer kao prevozno sredstvo

Ako ste mislili da su koferi sa točkićima najkorisniji izum od postanka putovanja, vreme je da upoznate „skuter-kofer“! U njemu ne samo da možete skladištiti svoje stvari, već se i udobno i bezbedno prevesti do kraćih destinacija.

Izum kineskog pronalazača Huan Mana težak je oko 5kg, a pokreće ga motor na baterije koji može da izdrži vožnju dugu do 60km, pri brzini od 20km/h. Motor zauzima malo prostora, što kofer čini multifunkcionalnim. On je sedište, kućište upravljača i naravno, ono što mu je osnovna namena, prostor za pakovanje i transport ličnih stvari tokom putovanja. Skuter-kofer je dodatno opremljen GPS navigacijom i alarmnim sistemom protiv krađe.

Zanimljivo je kako je domišljati Kinez došao na ideju za ovaj izum. Huan je inače poljoprivrednik, živi u provinciji Huan i ima veoma malo formalnog obrazovanja, ali mu ovo nije prvi pronalazak. Pre deset godina, putovao je u SAD da preuzme nagradu koju je osvojio na takmičenju pronalazača-amatera za svoj dizajn alrmnog sistema. Noseći svoj kofer, koji je tom prilikom uspeo i da izgubi, palo mu je na pamet da mora da postoji jednostavnije rešenje za lakše kretanje po velikim aerodromima i tokom kraćih putovanja po gradu i okolini. Sledeću deceniju svog života je posvetio usavršavanju skuter-kofera, koga je ovih dana predstavio svetu.

Foto: CRI Online

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru