Pešački auto, prevozno sredstvo veličine laptopa

02 Sep 2015
1797 pregleda

Zahvaljujući japanskom inženjeru Kunaiku Saitu, hodanje gradskim ulicama bi moglo da postane prošlost. On je kreirao portabl prevozno sredstvo koje opisuje kao „prvi auto iz torbe”.

Pešački auto, prevozno sredstvo veličine laptopa

Po izgledu, izum koji je nazvan Pešački auto (WalkCar), liči na modernu verziju skejtborda. Uređaj se pokreće automatski kada se na njega stane, a zaustavlja istog časa kada siđete. Upravljanje je takođe jednostavno. Skretanje se postiže pomeranjem težine tela na levu ili desnu stranu, a brzina na uzbrdicama i nizbrdicama se reguliše pritiskom petom ili prstima.

Dvadesetšestogodišnji Saito je inspiraciju za ovaj izum našao u tehnologiji električnih automobila, a prototip je napravljen u saradnji sa firmom Cocoa Motors. Oni su sada započeli i reklamnu kampanju koja je uvod u masovnu proizvodnju.

Pešački auto je napravljen od aluminijuma, a pokreće ga litijumska baterija koja nakon trosatnog punjenja može da izdrži 12 km vožnje, pri maksimalnoj brzini od 10 km/h. Mali aluminijumski transporter je težak samo 2kg i deluje veoma krhko, ali bez problema može da ponese osobu od 120 kg. Cena je za sada dosta visoka, oko 800$.

Do sada smo videli brojne verzije malih gradskih transportera poput Segweya ili Toyota Wingleta, ali nijedan nije bio ovih dimenzija, pogodan da stane pod ruku ili u torbu za laptop. Obevezno pogledajte promotivni video, Pešački auto bi mogao da postane izuzetno popularna igračka!

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru