Putopis na leđima

23 Sep 2014
312 pregleda

Svetski putnici memoare svojih uspomena zapisuju na papirnim mapama, starim globusima ili putopisnim blogovima. Neki od njih, poput Bila Pasmana, odu i korak dalje!

Putopis na leđima

Pre samo osam godina, 59-godišnji advokat iz Luizijane je počeo da putuje. Postao je toliko zaražen putovanjima da je do sada obišao više od polovine država na svetu. Njegove avanture su započele kad je dobio novi pasoš i odlučio da poseti Tanzaniju. Veoma mu se dopalo. Nakon četiri godine intenzivnih putovanja shvatio je da želi da se potpuno posveti ovom hobiju. Napustio je posao i za početak na leđima istetovirao mapu sveta.

Sada kod kuće provodi samo tri meseca godišnje. Svoje vreme troši obilazeći nove destinacije, koje nakon toga istetovira bojom na mapi. Do sada je posetio bar jedno mesto na svakom kontinentu, pa čak i Antartik, a od svih država koja je video najviše mu se dopala Gvatemala.

Na svom blogu je opisao kako je došao na ovu ideju. Na jedom od putovanja je upoznao devojku Jules, koja je imala istetoviranu sličnu mapu na leđima. Njena ideja je bila da svaju državu koju poseti obeleži crvenom tačkom. Bil je tada odlučio da sličan „putopis“ napravi na svom telu.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru