Montevideo, vidimo se sa Oskarom

03 Sep 2014
Autor Tea
461 pregleda

Filmska priča u kojoj publika u jednom trenutku plače, dok se već u sledećem kadru grohotom smeje zdravom humoru, koji je filigranski protkan u fudbalsku sagu i ironiju života i ljubavi, sledeću svetsku utakmicu igra u trci za Oskara.

Montevideo, vidimo se sa Oskarom

Na tajnom glasanju odbora Akademije filmske umetnosti i nauke Srbije, ovaj film je dobio devet glasova, dok je drugi kandidat „Top je bio vreo“ Slobodana Skerlića dobio sedam, čime je odlučeno da Srbiju na 87. Oskaru predstavlja nastavak filma „Montevideo, Bog te video“.

Inspirisan istinitom pričom o istorijskom uspehu prve formirane fudbalske reprezentacije Kraljevine Jugoslavije na prvom zvaničnom Svetskom prvenstvu održanom 1930. u Montevideu, Dragan Bjelogrlić je uradio filmsku sagu koja nikoga ne može da ostavi ravnodušnim. Nakon prvog dela i tv serije koji prate dešavanja koja su predhodila velikom finalu, film „Montevideo, vidimo se“ se bavi dešavanjima na samom prvenstvu u Urugvaju.

Iako su mladoj reprezentaciji male zemlje sa Balkana svi davali minimalu šansu za uspeh, predvođeni entuzijazmom i vizijom zajedništva, Tirke, Moša, Balerina, Milutinac i ostali momci iz tima, su osvojivši treće mesto, što ih je uvelo na velika vrata svetske sportske scene.

Sada je pred autorskim timom ovog filma svetska utakmica, jer će se u kategoriji najbolji dugometražni igrani film na stranom jeziku u 2014. za nagradu Oskar, kao srpski kandidat, takmičiti film Dragana Bjelogrlića, „Montevideo, vidimo se“.

Vidimo se sa Oskarom!

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru