Piletina sa četiri vrste sira

Autor Naši recepti

Ovo tradicionalno francusko jelo su zbog bogatog ukusa i jednostavne pripreme usvojile mnoge svetske kuhinje. Priprema se za samo 30 minuta.

Postupak:

Iseći na tanke šnicle 500 gr. pilećeg filea i poređati u nauljenu vatrostalnu ili keramičku posudu.

Izmešati zasebno 250ml pavlake za kuvanje, i po 50 gr. rendanih sireva (odabetite 4 vrste koje volite- mocarela, brie, gauda, trapist, parmezan, gorgonzola...), dodati kašiku začina, malo bibera, 1 čen sitno narendanog belog luka, 1dcl belog vina i malo naseckanog svežeg peršuna.

Preliti preko mesa i peći u rerni na 180°C oko pola sata. Od priloga je dovoljna samo sveža salata, a ako volite novije ukuse, probajte kao prilog indonežanske nudle koje u različitim ukusima možete naći u svim hipermarketima kod nas. Pripremaju se za 3 minuta.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Nijedna tuđa sreća nije bez pomalo sreće i za nas druge. Zato je jedna velika mudrost od tuđe sreće praviti sreću i za sebe.

Jovan Dučić

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |