Natur šnicla

Autor Naši recepti

Jedan od najpopularnijih recepata za pripremu crvenog mesa. Iako mu često dodaju u sos sveže povrće ili šampinjone, osnovu ovog jela čini samo kvalitetno meso od junećeg ili svinjskog buta, koje se priprema u svom saftu sa začinima.

Potrebno:

  • 500gr mesa od buta, isečeno na tanje šnicle
  • 1 mala glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika brašna
  • mešavina začina, biber, peršunov list

Posoljene šnicle uvaljati u brašno, i kratko propržiti na ulju. Izvaditi meso i na istom ulju propržiti luk. Dodati kašiku brašna i naliti oko pola litre vode ili supe. Kad proključa vratiti šnicle u sos. Krčkati poklopljeno na tihoj vatri dvadesetak minuta. Služiti sa prilogom od krompira, testenine, ili svežeg povrća. Meso pripremljeno na ovaj način je izuzetno sočno i meko.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Tako to ide: Najpre nekome oprostiš nešto, a onda oprostiš sebi što si mu oprostio.

Đorđe Balašević

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |