Ledene kocke

Autor Naši recepti

Kora: 6 jaja, 6 kašika šećera, 3 kašike kakaoa, 3 kašike ulja, 4 kašika brašna, 1 vanilin šećer, 1 prašak za pecivo Preliv: 7 dcl vode i 400 gr. šećera.

Fil: 1l mleka, 6 kašika brašna, 200 gr šećera u prahu, 5 kesica vanilin šećera, 250gr margarina, 2 kesice šlaga.

Napraviti koru od navedenih sastojaka, ohladiti je i preliti sa vrućim sirupom. Skuvati fil od 1l mleka i 6 kašika brašna (kao puding, umutiti brašno u malo hladnog mleka i dodati u ostalo ključalo mleko).

U drugoj posudi penasto umutiti margarin, vanilu i šećer u prahu.

Kada se fil od mleka dobro ohladi, dodavati kašiku po kašiku u umućeni margarin. Rasporediti preko ohlađene kore i staviti preko fila umućeni šlag. Dobro ohladiti.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Ko zna da ne zna, najviši je; ko misli da zna ograničen je. Ko poznaje svoju ograničenost, nema granica.

Lao Tzu

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |