Krem čorba od tikvica

Autor Naši recepti

Još jedan dobar način da iskoristite tikvicu - kraljicu letnjih pijačnih tezgi. Ova čorba se sprema veoma brzo, za dvadesetak minuta, jer dragocene sastojke pune vitamina ne treba prekuvati. 

Potrebno:

  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 veća očišćena tikvica (1-1,5kg)
  • 1 veza zeleni ( 3 šargarepe, 1 koren peršuna i mali koren celera)
  • nekoliko grančica svežeg peršunovog lista
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika mešavine začina
  • biber
  • 1 čaša kisele pavlake (po želji)

Priprema:

Na malo ulja prodinstati glavicu luka koju ste samleli u secku. Dodati zelen samlevenu na isti način, i malo vode. Dodati tikvice, samlevene u secku, ili narendane na krupno rende (za kremastiju čorbu bolje su samlevene). Naliti 2l vode, dodati kašiku začina i kuvati 15-tak minuta. Pred kraj dodati biber i izgnječena 3 čena belog luka.

U činiji umutiti kiselu pavlaku i naliti vruću čorbu. Promešati, posuti sitno seckanim svežim peršunovim listom i služiti toplo.

Ni prohlađena uopšte nije loša!

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Srećni smo samo onda kada od sutrašnjeg dana ništa ne tražimo, a od današnjeg sa zahvalnošću primamo ono što nam nosi.

Hermann Hesse

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |