Krem čorba od tikvica

22 Aug 2013
Autor Mirjana
8205 pregleda
Krem čorba od tikvica

Još jedan dobar način da iskoristite tikvicu - kraljicu letnjih pijačnih tezgi. Ova čorba se sprema veoma brzo, za dvadesetak minuta, jer dragocene sastojke pune vitamina ne treba prekuvati.

Potrebno:

  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 veća očišćena tikvica (1-1,5kg)
  • 1 veza zeleni ( 3 šargarepe, 1 koren peršuna i mali koren celera)
  • nekoliko grančica svežeg peršunovog lista
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika mešavine začina
  • biber
  • 1 čaša kisele pavlake (po želji)

Priprema:

Na malo ulja prodinstati glavicu luka koju ste samleli u secku. Dodati zelen samlevenu na isti način, i malo vode. Dodati tikvice, samlevene u secku, ili narendane na krupno rende (za kremastiju čorbu bolje su samlevene). Naliti 2l vode, dodati kašiku začina i kuvati 15-tak minuta. Pred kraj dodati biber i izgnječena 3 čena belog luka.

U činiji umutiti kiselu pavlaku i naliti vruću čorbu. Promešati, posuti sitno seckanim svežim peršunovim listom i služiti toplo.

Ni prohlađena uopšte nije loša!

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Tagovi članka

Kategorije

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru