Male pite sa sirom i spanaćem

Autor Naši recepti

Pravo prolećno jelo, i odlična „prevara“ da i one koji ne vole spanać navedete da ga jedu, jer sirevi obogaćuju ukus i prave od ovih skromnih zelenih gibaničica specijalitet.

Potrebno:

500gr kora za gibanicu, 500gr feta sira, 400gr spanaća (skuvan i samleven), 1 kašičica soli, 1 pavlaka, 200gr kačkavalja, 4 jajeta, ulje.

Napraviti fil od 3 jajeta, sira, spanaća, ½ dcl ulja. Dodati so.

Filovati po 5 kora (deblje, za gibanicu) i urolati ih kao rolat. Iz jednog pakovanja se dobije 3 rolata.

Paziti da nakon filovanja ostane malo fila (nekoliko supenih kašika) i u to dodati jedno umućeno jaje i jednu pavlaku. Na isečenu parčad rolata pre pečenja staviti po kašičicu ovog nadeva da bi pitice bile sočnije. Peći dok ne porumeni, potom na svaku rolnicu staviti listić kačkavalja i zapeći tek toliko da se sir otopi.

Postoje brojne varijacije ovih gibaničica koje zavise od fila koji koristite. Mogu biti punjene samo sirom, pečurkama, ili pica nadevom. Ukusne su i tople i hladne.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Veliki čovek postavlja stroge zahteve sebi- mali čovek ih postavlja drugima.

Konfucije

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |