Piletina sa kikirikijem a la Voxxx

16 Jul 2012
Autor Voxxx
778 pregleda

Potrebno je:

  • 1 praziluk
  • 1 kg pilećeg belog mesa
  • manja glavica crvenog kupusa
  • 200 gr pečenog neslanog kikirikija
  • pirinač
  • maslinovo ulje
  • soja sos
  • so, biber, nana, bosiljak

Priprema:

Iseći omanju stabljiku praziluka i stavitu u veću šerpu. Doliti maslinovog ulja (u nedostatku može i na suncokretovom) da pokrije dno šerpe. Propržiti praziluk da malo požuti i pusti svoj šmek, potom ubaciti sitno seckano pileće belo meso i jos malo propržiti dok piletina ne počne da se lepi za šerpu. Doliti vode i nastaviti sa dinstanjem. Truditi se da ne bude suva šerpa nikako. Kad je piletina na pola izdinstana, narendati oko 100-150 grama crvenog kupusa i ubaciti zajedno sa kikirikijem u šerpu da se dalje dinsta. Kad se i to malo prodinsta dodati začine - so, biber, bosiljak i nanu po želji i još malo dinstati. Kad je skoro gotovo, tj kad sva voda "ispari", dodati soya sosa po želji i još 30 sec-1 min dinstati. Pirinač skuvati obaška i dodati kao prilog uz ovo jelo.

Varijante:

Ako nema praziluka, može i običan crni luk mada je šmek daleko drugačiji. Umesto kupusa može da se stavi bilo koje povrće u količini po sopstvenom izboru. Postoji smrznuta "kineska mešavina" koja je idealna za ovo.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Kategorije

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru