Piletina sa kikirikijem a la Voxxx

Autor Naši recepti

Potrebno je:

  • 1 praziluk
  • 1 kg pilećeg belog mesa
  • manja glavica crvenog kupusa
  • 200 gr pečenog neslanog kikirikija
  • pirinač
  • maslinovo ulje
  • soja sos
  • so, biber, nana, bosiljak

Priprema:

Iseći omanju stabljiku praziluka i stavitu u veću šerpu. Doliti maslinovog ulja (u nedostatku može i na suncokretovom) da pokrije dno šerpe. Propržiti praziluk da malo požuti i pusti svoj šmek, potom ubaciti sitno seckano pileće belo meso i jos malo propržiti dok piletina ne počne da se lepi za šerpu. Doliti vode i nastaviti sa dinstanjem. Truditi se da ne bude suva šerpa nikako. Kad je piletina na pola izdinstana, narendati oko 100-150 grama crvenog kupusa i ubaciti zajedno sa kikirikijem u šerpu da se dalje dinsta. Kad se i to malo prodinsta dodati začine - so, biber, bosiljak i nanu po želji i još malo dinstati. Kad je skoro gotovo, tj kad sva voda "ispari", dodati soya sosa po želji i još 30 sec-1 min dinstati. Pirinač skuvati obaška i dodati kao prilog uz ovo jelo.

Varijante:

Ako nema praziluka, može i običan crni luk mada je šmek daleko drugačiji. Umesto kupusa može da se stavi bilo koje povrće u količini po sopstvenom izboru. Postoji smrznuta "kineska mešavina" koja je idealna za ovo.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Sloboda je nezavisnost, a sreća je zavisnost od hiljadu sitnih sitnica.

Isidora Sekulić

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |