Ćufte u sosu

17 Jul 2012
Autor Mirjana
1005 pregleda
Potrebno za ćufte:
  • 500 gr junećeg mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • ½ kašike soli
  • 1 jaje
Samleti sve sastojke i pomešati sa umućenim jajetom. Praviti loptice od mesa i peći ih na vrelom ulju.Sos:
  • 7dcl soka od paradajza
  • 1 veza peršuna
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika brašna
Na malo ulja proprziti kašiku brašna i dodati 7 dcl soka od paradajza. Dodati vezu peršuna (celu) i sitno narendan beli luk. Posoliti po ukusu. Kad je skuvano (5-10 min) izvaditi peršun.Sjediniti ćufte i sos i prokuvati par minuta zajedno. Služiti sa pire krompirom, rižom ili testeninom.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru