(ne)Pohovana piletina

Autor Naši recepti
Sjajan recept da uštedite dosta kalorija, a ne lišite sebe ukusa pohovanog mesa. Umesto standardnog procesa pohovanja, brašno- jaja- prezle- vrelo ulje, pokušajte sledeće: Umutite samo belanca tako da zapene, ali ostanu tečna. Malo ih posolite. Uvaljajte šnicle od pilećeg filea u umućena belanca, pa u prezle pomešane sa kašikom susama. Poređajte u vatrostalnu tepsiju podmazanu sa vrlo malo ulja i pecite 20-25 minuta (dok ne porumene) na 200C. U toku pečenja jednom okrenite šnicle. Ukus je isti kao kad se pohuje klasično. Čak i malo bolji.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Komentari:

Ostavi novi komentar
sandra, 24.07.2012.
e ovo mi zvuci vrlo interesantno, da znas da cu probati
Odgovori
Voxxx, 24.07.2012.
I ja ću bez pogovora da napravim slično :) mljac mljac
Odgovori
Kalina, 24.07.2012.
/me like ovaj recept, odlican je :)
Odgovori
Sandra, 26.07.2012.
Iprobala recept. Odusevljena sam. Piletina nije suha, fino je hrskava, i bez trun masnoce. Uz prilog sam skuhala krompir na kockice i prelila umakom od paradajza ( šalša )
Odgovori
Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Gospodo, uzviknuo sam odjednom od sveg srca, pogledajte oko sebe darove božje: vedro nebo, čist vazduh, nežnu travku, ptičice; priroda je divna i bezgrešna, a mi, samo smo mi bezbožni i glupi i ne shvatamo da je život raj, a treba samo da poželimo da shvatimo, i raj će odmah nastati u svoj lepoti svojoj, a mi ćemo se zagrliti i zaplakati.

Fjodor Mihajlovič Dostojevski

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |