Velux Cabrio, prozor koji se pretvara u balkon

01 Oct 2015
1571 pregleda

Danska kompanija Velux, poznata po proizvodnji stolarije, predstavila je svoj proizvod koji bi mogao da bude mala revolucija u građevinarstvu.

Velux Cabrio, prozor koji se pretvara u balkon

Za stanove u potkrovlju ljudi se odlučuju uglavnom zbog povoljnije cene. To podrazumeva i svesno odricanje od luksuznih kvadrata „potrošenih” na terase i balkone. Međutim, ponekad usledi razočarenje. Uživanje u lepom pogledu koje život na najvišem spratu može da pruži onemogućava nedostatak terase i krovni prozori koji su najčešće pozicionirani tako da obezbeđuju samo priliv svetlosti i pogled u nebo.

Jednostavno rešenje inženjera firme Velux omogućilo je da se samo jednim pokretom svi krovni prozori postavljeni pod odgovarajućim uglom transformišu u minijaturne balkone koji zadovoljavaju sve kriterijume: estetske, funkcionalne i bezbednosne.

Na prvi pogled Velux Cabrio izgleda kao običan krovni prozor i tu funkciju zadržava ukoliko otvorite samo gornji deo. U donji deo je ugrađena ograda koja se podiže mehanički, za samo 2 sekunde, kada poželite da popijete kafu na balkonu. Zanimljivo je da bezbednost korisnika ni u jednom trenutku nije ugrožena. Pod balkona je u postojećoj prostoriji, a ograda jednostavno nadoknađuje kvadraturu koju je uskratio kosi krov.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

1 komentara

 
Sopček Đura, 02 Oct 2015

GENIJALNO!!! A svi genijalni izumi u istoriji ljudskog roda, u osnovi su vrlo jednostavni!

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru