Dvostruko darujte jednim poklonom koji stvarno ima smisla

29 Dec 2014
794 pregleda

Jedan od najlepših i najhumanijih simbola novogodišnjih praznika, još od 1949. godine, predstavljaju crteži dece svih boja i rasa koja držeći se za ruke ujedinjuju svet, UNICEF-ove novogodišnje čestitke.

Dvostruko darujte jednim poklonom koji stvarno ima smisla

U proteklih sedam decenija UNICEF je prodao preko 5 milijardi čestitki koje od svog nastanka šalju jedinstvenu poruku širom sveta - ujedinite se zbog dece. Ovaj međunarodni fond za decu i omladinu koji je aktivan u 190 država čini sve napore da spasi živote, sačuva detinjstvo i obezbedi obrazovanje najugroženijoj deci na našoj planeti. Finansira se isključivo od dobrovoljnih priloga i prodajom čestitki i poklona.

UNICEF zastupa čvrst stav da rešenje za decu u siromašnim i ugroženim područjima nije izmeštanje u druge zemlje i njihovo smeštanje u sigurne hraniteljske i usvojteljske porodice širom sveta, već obezbeđivanje humanih uslova života i odrastanje u okruženju odakle potiču, u svojim porodicama ili porodicama bliskih srodnika.

Prihodima od novogodišnjih čestitki finansira se vakcinacija dece, obnova škola nakon ratova ili prirodnih katastrofa, dostavljanje hrane i pijaće vode i ostali projekti kojima se spasavaju životi i olakšava odrastanje najranjivijih članova zajednice. UNICEF stiže do regiona gde je pristup izuzetno težak, a život dece nezamislivo loš.

Ako ste u dilemi šta da poklonite nekom dragom, posetite neku od ekspozitura Pošta Srbije ili knjižara koje prodaju UNICEF-ove humanitarne čestitke, ili donirajte u skladu sa svojim mogućnostima na sajtu UNICEF Srbija. Neka Nova godina nama, i dragim nam ljudima, počne u znaku očuvanja stare srpske tradicije milosrđa i nesebičnog darivanja!

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru