Teslin portret od električnih varnica

06 Oct 2014
524 pregleda
Teslin portret od električnih varnica

U čast velikog srpskog naučnika Nikole Tesle, umetnik Fil Hansen je oslikao njegov portet koristeći samo električne varnice.

Video koji prati nastajanje ovog umetničkog dela prikazuje kako Hansen stvara portret pomoću dve žice povezane na veliku bateriju. Spajajući žice na papiru on pravi polja različitog intenziteta boje iz kojih izranjaju crte lica slavnog naučnika, oslikane verno i precizno.

Hansenu je za ovaj projekat bilo potrebno dva dana, a portret i Tesla dele još jednu vezu. Slikanje strujom je novina u svetu moderne umetnosti, isto kao što su Teslini radovi otvarali nova vrata u svetu nauke.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru