Dečak sa šibicama, Stanislav Aristov

16 Sep 2013
567 pregleda

Svi se sećaju Andersenove Devojčice sa šibicama, ali je malo onih koji znaju da u Rusiji, u Jekaterinburgu, živi i radi fotograf koji pravi neverovatne skulpture od upaljenih šibica. Stanislav Aristov sa pravom može da ponese nadimak "dečak sa šibicama".

Dečak sa šibicama, Stanislav Aristov

Ovaj nadareni mladić, koji je inače nepušač, kaže da je sasvim slučajno došao na ovu ideju, igrajući se šibicama dok je gledao TV. Posmatrao je drvce koje sagoreva, njegovu teksturu i dim koji proizvodi. Kaže da u jednom tako običnom činu kao što je sagorevanje palidrvceta ima simbolike. Izgoreli deo i dim predstavljaju prošlost, uspomene i sećanja, vatra simboliše život, a neizgoreli deo predstavlja budućnost.

Nekoliko godina ranije Stanislav je napravio neobičnu instalaciju sa lampama, kada je shvatio da sasvim obične, svakodnevne stvari mogu da budu predstavljene u neobičnom obliku.

Stanislav Aristov svoja umetnička dela fotografiše. Do sada nije imao izložbe i svoje radove prikazuje isključivo putem interneta.

Foto: Poltergejst

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

1 komentara

 
Sopček Đura, 28 Mar 2015

Bravo momče! Ti si pravi umetnik...

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru