Čovek sa porukom

03 Nov 2013
Autor Mirjana
510 pregleda

Oni koji su tragali za dobrim suvenirima Beograda sigurno su u izlogu Kulturnog centra Beograda primetili zanimljivu kolekciju Portret Beograda, rad Marka Prokića, ilustratora i art direktora agencije McCann Ericson.

Čovek sa porukom

Ova kolekcija je namenjena svima koji vole Beograd, bilo da u njemu žive, ili žele da uspomenu na naš grad ponesu negde daleko. O samoj kolekciji autor kaže:

Najteže je uvek nacrtati osećaj; male i velike stvari, viđene, doživljene i proživljene. Dovoljno jednostavne da oni koji prvi put dolaze u Beograd odmah razumeju i prihvate, a istinite i autentične za nas koji u ovom gradu živimo. Lepu, zanimljivu, tačnu i ličnu strana jednog grada. Ovo je moj pokušaj.

Posebno je zanimljiv jedan mnogo ličniji projekat ovog inženjera saobraćaja kojeg je kreativnost odvela u vode marketinga. Na www.fuckinfine.net, Marko ima svoju stalnu postavku handlettering radova, kratkih poruka koje su osvojile sve društvene mreže, i u formi emotivno osetljivog humora postale sinonim za kratka i efektna objašnjenja stanja duše. Kad ih osmisli vrhunski kreativac, ni najozbiljnijim osećanjima nije tesno u kratkim rečenicama.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru