Smešna strana zabrana

17 Mar 2014
605 pregleda

Ima jedna stara dobra priča o caru koji je uporno pokušavao da osvoji jedno kraljevstvo, ali mu nije polazilo za rukom. U potrazi za rešenjem, došao je na neobičnu ideju. Naredio je da se to kraljevsto izbriše iz svih geografskih mapa.

Smešna strana zabrana

Ono što nemam, to i ne postoji”, rekao je car i nastavio da uživa u životu.

Jeste da je priča zanimljiva za analizu na više nivoa, ali ne možemo da ne zavidimo caru koji je za probleme svojih nedostižnih snova pronašao tako pragmatično rešenje. I uspeo da živi sa njim. Da problem neodoljivog “zabranjenog voća” nije svojstven samo ljudskoj prirodi, svedoči i video koji će vas dobro nasmejati.

Ovaj pas, iako drag i poštovan ljubimac u svom domu, prinuđen je da poštuje jedno pravilo kućnog reda. Nije mu dozvoljeno da se penje na krevet svojih vlasnika, niti da u njemu boravi. U želji da provere koliko poštuje zabranu kada je sam kod kuće, vlasnici su ostavili uključenu kameru:

Mačka, koja sa budističkim mirom posmatra bahanalije svog sustanara, je nemi svedok da su incidenti ove vrste njena tužna svakodnevnica. Ništa je više ne može iznenaditi.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru