Dvolična mačka Venus

03 Jul 2014
619 pregleda

Upoznajte Venus, mačku sa najinteresantnijim licem na svetu! Petogodišnji kućni ljubimac ne samo da ima potpuno različite oči, već mu je i boja dlake na levoj i desnoj strani glave potpuno drugačija.

Dvolična mačka Venus

Venus ima svoju Facebook stranicu na kojoj se broj fanova bliži brojci od 200,000. Tu stoji da su slike sa 0% Photoshopa i da je Venus 100% ovakva rođena. Upadljiva heterohromija (različita boja očiju) i boja dlake na glavi koja je kao lenjirom podeljena na svetlu i tamnu stranu zaslužni su što je Venus prozvana „mačkom himerom“.

Himerizam je pojava kada jedinka ima jednu ili više ćelijskih linija koje imaju različito genetsko poreklo, a konkretno ova vrsta himerizma se javlja u slučajevima kada se tokom formiranja ploda dva embriona spoje u jedan. Da je ova sudbina zadesila Venus za sada je samo nagađanje zasnovano na njenoj neobičnoj pojavi, ali će nakon velike medijske pažnje koju je iznenada dobila njeno poreklo verovatno postati zanimljivo genetičarima.

I sada, kao i pre nego što je postala zvezda, Venus sa još četiri rođaka živi kao drag kućni ljubimac porodice u koju je 2009. godine došla sa jedne farme krava u Severnoj Karolini.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru