Prodali veru za večeru

22 Oct 2012
Autor Zox
580 pregleda

Pre nekoliko meseci, 23-godišnja Ruskinja Jelena Milan (kršteno ime Alina) , student moskovskog pravnog fakulteta, obolela je od ozbiljnog oboljenja jetre, sa niz pratećih komplikacija. Jedini spas za nju je bila transplatacija jetre, i to pod hitno. Transplatacija je bila obezbedjena na klinici „Ihilov“ u Izraelu, jedinoj savremenoj klinici na svetu za tu vrstu operacije.

Prodali veru za večeru

Međutim da bi se transplatacija obavila, Alina je trebala da sakupi i uplati 300.000 dolara, ili da prihvati državljanstvo Izraela. Prva varijanta je otpala, pošto taj novac nije mogla da obezbedi njena prilično siromašna porodica. Druga varijanta je podrazumevala da se Alina odrekne ruskog državljanstva i prihvati izraelsko, čime bi se obezbedilo lečenje o trošku države Izrael. U tom dokumentu, pored stavke „veroispovest“, stajala je klauzula da prihvatanjem izraelskog državljanstva mora da se predstavi kao judej ili ateista. Iako su Alini otkucavali poslednji sati života, rešila je da ostane verna Pravoslavnoj Crkvi i sačeka neminovnu smrt. Umrla je u bolnici „Ihilov“ od silnog unutrašnjeg krvarenja, a na polici pored uzglavlja, ostala je nepotpisana molba o prijemu u državljanstvo. Na ulazu u zgradu pravnog fakulteta u Moskvi stoji ispisano „Vječnaja pamjat Jelena“ .

Mila Kunis, koja je trenutno u vezi sa Eštonom Kučerom, spremna je da promeni veru, te sa svojim dečkom redovno odlazi na seanse u Kabala centar u Njujorku.

Ova Holivudska glumica samo je jedna u nizu zvezda, koje su zbog svojih partnera menjale religiju. Mila Kunis je rođena u jevrejskoj porodici, ali je zbog ljubavi odlučila da se odrekne načela pod kojima je odgajana i da prigrli kabalu, čiji je pripadnik njen dečko Ešton Kučer.

Ešton Kučer je pristupio kabali 2003. godine dok se zabavljao sa DemiMur, koja ga je uvela u učenja ove sekte, čiji je najpoznatiji poklonik pop kraljica Madona. Kučer je odgajan u tradicionalnoj rimokatoličkoj porodici.

Dru Barimur se nedavno udala za Vila Kopelmana, ali je zbog muža morala da prihvati jevrejska učenja. Rođena je u hrišćanskoj porodici, a nakon jednog putovanja u Indiju odlučila je da pristupi budizmu, iz kojeg je zbog sadašnjeg supruga prešla u judaizam .

Kejti Holms nije mogla da se uda za Toma Kruza kao član Katoličke crkve, već je morala da postane sledbenik sajentologa kao i njen suprug. Međutim, čim se pre par meseci razvela od Toma, vratila se pod okrilje Katoličke crkve.

Ivanka Trampkako bi mogla da se uda za sadašnjeg supruga Džereda Kušnera, morala је da primi judaizam, ponovo se krsti i uzme ime Jael. Inače Ivanka je sve do 2009. godine, pre nego što se udala, bila protestantkinja.

Elizabet Tejlor, čuvena holivudska diva pristala je da katoličku veru zameni judaizmom pre nego što se udala za pevača Edija Fišera. Tejlorova je pre udaje bila članica Hristove crkve, posebne hriščanske frakcije.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

1 komentara

 
Kiki, 23 Oct 2012

Dok poznati menjaju vere ko carape, jadna devojka kojoj je zivot zavisio od toga se nije odrekla svoje... Jeleni je sada obezbedjeno mesto u raju, jer se nije odrekla Hrista. Vecna ja pamjat Jelena...

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru