3D fetus - korak dalje u industriji prenatalnih proizvoda

03 Feb 2014
Autor Tea
467 pregleda

Čini se da se još nismo navikli na činjenicu da se novorođeno dete podeli po društvenim mrežama pre nego što ga vide najbliži rođaci, a već stiže novi izum – 3D fetus!

3D fetus - korak dalje u industriji prenatalnih proizvoda

Budući roditelji na osnovu ultrazvuka, od sada mogu da dobiju „3D model“ svog deteta i pre nego što se ono rodi. Zahvaljujući tehnologiji 3D štampe, kalifornijska kompanija „3D Babies“ koristeći sonograme može da isprinta 3D lutku koja nalikuje detetu u majčinom stomaku.

Lutka se izrađuju u 3 veličine: prirodna - dužine 21cm, srednja – 11cm i mala – 6cm, usled čega se i raspon cene kreće od 200, 400 ili 600 dolara. Animacija se izrađuje u 2 poze koje roditelji biraju u zavisnosti da li žele ili ne da se vidi pol deteta, a prikazuje figuru fetusa sa facijalnim izrazima, pozicijom tela i 3 boje tena: svetla, srednja i tamna.

Nakon gadžeta „TvitPi“ pomoću koga beba preko Twittera šalje poruku da je vreme da joj se zameni pelena, sada je moguće podeliti i 3D animaciju još nerođenog deteta. Bizarnom ili simpatičnom rečenicom: „Da li biste voleli da upoznate svoju bebu pre nego što se rodi?“, ova kompanija poziva buduće roditelje da kupe njihov proizvod.

„Naš krajnji cilj je da donesemo osmeh na lica roditelja i drugih članova porodice dok se prisećaju dana kada su upoznali najmlađeg člana“ – ističu u ovoj kompaniji.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru