Pobednici Svetskog prvenstva u umetničkom klizanju 2017. (muška konkurencija i plesni parovi)

02 Apr 2017
1261 pregleda

Ovogodišnje Svetsko prvenstvo u umetničkom klizanju održava se od 29. marta do 2. aprila u Hartval Areni u Helsinkiju. Na najznačajnijem takmičenju koje ujedno predstavlja krunu sezone učestvuje ukupno 193 klizača iz 44 zemlje, a takmičenja su završile i preostale dve kategorije, odnosno momci i plesni parovi.

Pobednici Svetskog prvenstva u umetničkom klizanju 2017. (muška konkurencija i plesni parovi)

Bronzanu medalju u muškoj konkurenciji osvojio je Bojang Đin iz Kine kod koga se vidi ogroman napredak u odnosu na prošlu sezonu.

Beskrajno talentovani dvadesetogodišnji Šoma Uno iz Japana osvojio je srebrnu medalju.

Prvo mesto je osvojio virtuoz ledene površine Juzuru Hanju iz Japana i time je ponovio uspeh iz 2014. godine. Kako smo navikli od njega, Juzuru je i na ovom takmičenju oborio svetski rekord u oceni za slobodni program.

Treće mesto u kategoriji plesnih parova su osvojili su Amerikanci, sestra i brat Maja i Aleks Šibutani.

Srebrnu medalju su osvojili magični Gabrijela Papadakis i Gijom Siseron iz Francuske, trostruki evropski i dvostruki svetski prvaci.

Trostruki svetski prvaci i olimpijski šampioni Tesa Virtju i Skot Moir iz Kanade koji su se na svetsku scenu vratili nakon dve godine pauze, su zahvaljujući prednosti koju su ostvarili u kratkom programu uspeli da osvoje zlato uprkos greškama koje su im se potkrale u slobodnom programu.

Čestitamo!

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru