Sutra počinje "Skate Helena"

20 Jan 2014
Autor Tea
672 pregleda

U znak sećanja na našu najbolju klizačicu Helenu Pajović, u Hali Pionir sutra počinje sedmo po redu, Međunarodno takmičenje u umetničkom klizanju „Skate Helena“.

Sutra počinje

U skladu sa ISU (International Skating Union) pravilima, i ove godine će se u organizaciji Klizačkog kluba Helena Pajović i Klizačkog saveza Srbije, na zatvorenom klizalištu u ledenoj dvorani Hale Pionir održati takmičenje u umetničkom klizanju „Skate Helena“.

Ovaj memorijalni turnir je nastao u znak sećanja na našu najbolju klizačicu Helenu Pajović, koja je 2000. godine vraćajući se kući sa "Skejt Izraela" gde je osvojila bronzanu medalju, poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći u 21. godini života. Poklonici umetničkog klizanja pamte njene nastupe na evropskim i svetskim takmičenjima, posebno onaj koji se dogodio u vreme kada je NATO počeo agresiju na SRJ, a ona sa suzama u očima predstavljala svoju zemlju.

Na sedmom po redu Evropskom kupu u umetničkom klizanju „Skejt Helena“ beogradska publika će moći da vidi oko 250 najboljih mladih klizača iz Jermenije, Austrije, Rusije, Mađarske, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Italije, Nemačke, Holandije, Belgije, Slovačke, Kazahstana, Malezije, Turske, Bosne i Hercegovine, Moldavije i Srbije.

Naše takmičarke su se prošle godine sjajno plasirale u svim kategorijama, potvrdivši svojim piruetama i skokovima da je klizanje prava umetnost na ledu. Očekujemo da će 25. januara, kada se takmičenje završava, potvrditi taj uspeh i ponovo stati na pobednički tron sa osvojenim medaljama u rukama.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru