Pobednici Svetskog prvenstva u umetničkom klizanju 2017. (ženska konkurencija i sportski parovi)

31 Mar 2017
2570 pregleda

Ovogodišnje Svetsko prvenstvo u umetničkom klizanju održava se od 29. marta do 2. aprila u Hartval Areni u Helsinkiju. Na najznačajnijem takmičenju koje ujedno predstavlja krunu sezone učestvuje ukupno 193 klizača iz 44 zemlje, a svoja takmičenja su završile devojke i sportski parovi.

Pobednici Svetskog prvenstva u umetničkom klizanju 2017. (ženska konkurencija i sportski parovi)

Bronzanu medalju u ženskoj konkurenciji osvojila je Gabriela Daleman iz Kanade uz Geršvinovu „Rapsodiju u plavom”.

Kejtlin Ozmond, takođe Kanađanka, osvojila je srebrnu medalju.

Potpuno očekivano, sedamnaestogodišnja Jevgenija Medvedeva je odbranila titulu sa prošlog Svetskog prvenstva i svojim veličanstvenim nastupom oborila svetski rekord u oceni za slobodan program.

Treće mesto u kategoriji sportskih parova su osvojili aktuelni evropski prvaci Jevgenija Tarasova i Vladimir Morozov iz Rusije.

Srebrnu medalju su osvojili fantastični Aljona Savčenko i Bruno Maso iz Nemačke kojima je zlato izmaklo za dlaku.

Pravo osveženje u kategoriji sportskih parova je kineski tandem Sui Venđing i Han Cong koji je potpuno zasluženo osvojio zlato i poneo titulu svetskih šampiona.

Čestitamo!

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru