Ono kad izvedeš ribu u šetnju

26 Apr 2014
218 pregleda
Ono kad izvedeš ribu u šetnju

Ako ste se nekad čudili gledajući vlasnike pasa koji svoje ljubimce šetaju u brendiranim kaputićima, ili što je najnoviji trend, sa malenim „starkama“ na sve četiri šape, sad je vreme da saznate da i od luđeg ima luđe.

Mike Warren, ponosni vlasnik akvarijumske ribice Malkoma, pre sedam godina se iskreno zabrinuo da mu se ljubimac dosađuje plivajuću u ograničenom prostoru svog akvarijuma.

Kako je Mike po zanimanju limar, rešio je da iskoristi svoja znanja i unapredi kvalitet života omiljenog kućnog ljubimca. Osmislivši nešto što bi se moglo opisati kao mini akvarijum na točkovima, ovaj šezdesetogodišnjak je Malkoma svakodnevno izvodio u šetnje ne obazirući se na začuđene poglede prolaznika. Omiljena destinacija im je bio lokalni pab u kojem Mike voli da provodi slobodno vreme.

Malkom, nažalost, nije doživeo da vidi usavršenu verziju svog prevoznog sredstva koje je Mike unapredio ugrađujući posebne sajle i amortizere da bi smanjio pritisak vode na kućište i obezbeđio plivanje „putnika“ u mirnim vodama. Ljubimac Malkom nije preminuo od burnog kafanskog života, kako svedoci njihovih izleta često u šali tvrde. Poživeo je čak 12 godina, što je za njegovu vrstu duboka starost. Mike je siguran da su njegovom dugom životnom veku doprineli svakodnevni izlasci, druženje i šetnje u pokretnom akvarijumu.

Iako se nada da će se neka od velikih kompanija zainteresovati za njegov patent, Mike se i dalje susreće sa skepticima koji mu često govore da „riba verovatno nije ni bila svesna da je izvedena u šetnju“.

Na takve komentare Mike ima uvek isti odgovor: „Kako znate da nije?!“.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru