Najveći slatkovodni akvarijum na svijetu

09 Apr 2013
Autor Sena
409 pregleda

Nova atrakcija Singapura izgrađena je u sklopu hotelskog kompleksa Resorts World Sentosa. Svojom veličinom ovaj akvarij je nadmašio prethodne rekordere, u Dubaiju i u Atlanti. Slatkovodna i morska bića će vas odvest u čarobni, morski, tajanstveno fascinantni svijet.

Najveći slatkovodni akvarijum na svijetu

River Safari zauzima površinu od 12 hektara, a u njemu se može pronaći 150 biljnih i pet hiljada jedinki od trista životinjskih vrsta, 100.000 morskih životinja u 45 miliona litara vode.

Park posjeduje životinje iz 8 najvećih rječnih sistema na svjetu uključujući Amazon, Kongo i Misisipi. U akvarijumu se nalazi 49 zona koje imitiraju različite prirodne uslove jugoistoka Azije. Marine Life Park u sklopu koga se nalazi akvarijum, ima i hidromagnetni koster Riptide Rocket – tobogan koji nudi “ludu” vožnju, a tu je i 620 metara duga rijeka koja protiče kroz vještačku tropku džunglu. Posjetioci mogu roniti sa ribama kod Duginog grebena i čak hraniti raže, dok će od slijedeće godine biti organizovano plivanje sa ajkulama i delfinima.

Borci za prava životinja odavno lobiraju da se iz parka pusti na slobodu 25 indo-pacifičkih delfina koji su uhvaćeni samo za potrebe akvarijuma. Idejni tvorci tvrde da su uslovi u kojima morske vrste žive u ovom akvarijumu gotovo istovjetne onima u moru i daju sledeći odgovor: “Verujemo da zoološke organizacije imaju važnu ulogu u očuvanju divljeg svjeta i zato treba da razumete da ovakvi projekti mogu olakšati opstanak pojedinih vrsta u kriznim vremenima". Dakle, po njima je glavna svrha njihovog držanja, stvaranje uvjeta za reprodukciju i nastavak vrste.

Ovaj fantastični podvodni svijet ima najveći "vidikovac" na podmorski svijet. Širok 36 metara i 8.3 metara visok stakleni zid posjetiteljima omogućuje da ostanu na suhom, a istovremeno urone u bajkoviti svijet morske bioraznolikosti.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru