Omaž muzičkim autorima, Rade Šerbedžija

10 Aug 2014
Autor Tea
291 pregleda
Omaž muzičkim autorima, Rade Šerbedžija

Kada se karakterističan muževni vokal i interpretacija svojstvena sjajnom glumcu, pomeša sa boemskom harizmom i muzičkim iskustvom, otvara se jedno „vreme“ koje nikoga ne može da ostavi ravnodušnim.

Posle četvorogodišnje muzičke pauze, Rade Šerbedžija i njegov prateći bend „Zapadni kolodvor“ su svoje fanove obradovali sa 3 albuma, u izdanju „Croatia Records“ za hrvatsko i „Gold audio i video“ za srpsko tržište.

Briljantan glumac, pesnik i muzičar je novi album „Vrijeme je draga, vrijeme je“ najavio singlom „Meni se dušo od tebe ne rastaje“, a u posveti pesme je napisao:

Ovom pesmom Džoni Štulić je otvorio predstavu "Hrvatski slavuj" B. Vujičića koju sam režirao u D. K Gavella 1989. Od tada je mnogo prošlo godina, a njegov glas još uvek snažno i duboko peva u nama.

Mada se na albumu uglavnom nalaze obrade pesama sjajnih muzičkih autora, on zrači toplinom iskrenih emocija koje pomalo zadiru u pesnikovu intimu. Time je Šerbedžija uspeo da ostvari svoju početnu ideju da „Vrijeme je draga, vrijeme je“, bude zapravo omaž ovim autorima.

Pored ovog albuma, u sklopu benda sa kojim svira je izašao „Zapadni kolodvor“, kao i dvostruki „Live 2013“ Šerbedžije i Zapadnog kolodvora.

Spot sniman u Istri za pesmu Džonija Štulića u izvođenju Radeta Šerbedžije je potpisao njegov sin, Danilo Šerbedžija, a u njemu se osim slavnog glumca pojavljuju i Milica Šerbedžija, Filip Vidović i Adi Hanić.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru