Dosadna pesma koju rado slušamo

20 Oct 2014
Autor Tea
430 pregleda

Mada mu je svetsku slavu doneo singl „You're Beautiful“, jedan od najpopularnijih i najtraženijih pop-rok pevača, Džejms Blant, je za britanski tabloid „Hello“ izjavio da je ovaj veliki svetski hit zapravo „jedna dosadna pesma".

Dosadna pesma koju rado slušamo

Pre nego što je profesionalno zaplovio u svet muzičkog biznisa, Džejms Blant je bio profesionalni vojnik koji je u sastavu Kfora boravio na Kosovu tokom 1999. Nedavno je bio na meti kritike domaće javnosti, kada je jedna njegova rečenica izvučena iz konteksta u emisiji „Top gear“, napravila pravu pometnju i dovela do toga da ga optuže za likovanje zbog bombardovanja Srbije. Povodom vremena koje je proveo na Kosovu on je u demantu između ostalog izjavio: „To je bilo veliko iskustvo za mene. Tada sam se uverio koliko je rat bio ispolitizovan, koliko je situacija na terenu bila drugačija od slike koju su stvarali mediji. Stekao sam mnogo prijatelja na obe strane“.

U vreme kada nas je zadesila katastrofalna poplava, Blant je bio prva svetski poznata ličnost koja je uputila reči podrške. On je na svom Fejsbuk profilu objavio fotografiju na kojoj se nalazi žiro račun za pomoć ugroženima, kao i poruka podrške sledeće sadržine: „Moje misli su sa Srbijom u ovom trentuku“.

Blant je vojničku karijeru ostavio iza sebe i brzim koracima stigao na svetsku muzičku scenu nastupima koji odišu iskrenom emocijom, a čiji je moto osmeh na lice, gitaru u ruke i srce publici, uz neodoljivu boju glasa koju je voditelj BBC-ja u šali nazvao „posledica inhaliranja helijumom“.

Singl objavljen 2005. „You're Beautiful“ je prodat u 11 miliona primeraka širom sveta. Na listi Bilbord Hot 100, ova pesma je 2006. bila na prvom mestu, što je uspeh koji je od britanskih muzičara pre njega dostigao Elton Džon 1997.

Danas kada su iza njega četiri muzička albuma, britanska nagrada Brit i američke nagrade Gremi i MTV, osvrćući se na svoje muzičke početke, Blant je za svoj prvi singl, pesmu koja je osvojila srca miliona slušalaca, rekao da je ona privukla devojke ali da je zbog nje izgubio veliki deo muške publike. „Ljude smo opijali tom pesmom, a ona je dosadna. Ne volim kada umetnika povezuju sa rečima jedne pesme“, dodao je Blant.

Nama nije dosadila.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru