Zvoganj nije zvoganj!

13 Nov 2015
Autor Tea
814 pregleda

Urbani humor i kreativne ideje rađene najjednostavnijom tehnikom animacije koju prati monotoran glas koji začudo ne iritira, već kao takav ozbiljno doprinosi unerbesnom smehu koji klipovi jubtubera Danila Dabića izazivaju, uspeli su da Zvoganj za samo par dana dostigne sam vrh gledanosti na našim prostorima.

Zvoganj nije zvoganj!

Proteklih dana društvene mreže su zasute video animacijama koje na svoj Youtube nalog postavlja korisnik koji se potpisuje kao Zvoganj. Smešteni u jednostavne svakodnevne banalne situacije i propraćene duhovitim tekstom, ovi video klipovi izazivaju buru smeha.

Pored toga što se amaterski bavi glumom u Teatru 011 i svira gitaru u grupi Phobos, bez želje da zaseni svet, Dabić se oprobao i u svetu animiranih formi u kojem je njegova harizma postigla nešto o čemu mnogi jutjuberi u svetu mogu samo da maštaju. Animirani klip „Marko i mama” je u rekordnom roku dosegao blizu 300.000 pregleda.

O tome ko se krije iza korisničkog naloga Zvoganj se svega par dana samo nagađalo, ali kako ovakav uspeh ne može da prođe bez hejtera koji izmišljaju priče i čak potpisuju lažne intervjue, Dabić je ne shvatajući baš najbolje u koji košmar je ne želeći upao, na svom Facebook profilu ostavio prijateljima sledeću poruku:

Ljudi, nikog nisam hteo da uvredim, žao mi je što se toliko vas oseća loše što je potrošilo minut života. Nisu napravljene da se svima dopadnu, niti su pravljene za masu. Ni jedan video nisam reklamirao niti se obratio i jednim novinama. Sve se dešavalo van moje kontrole. Pročitaćete lažne intervjue, informacije, mene je blam da uopšte ulazim u te članke. Žao mi je što stariji ljudi ne mogu da uživaju u klipovima, što se žale na dikciju i moj vokabular misleći da sam zaista osoba koja ima problem.

Nisam youtube zvezda, i dalje sam švorc, nisam umislio ništa, ne znam gde bijem, ne kuliram vas nego ne mogu da stignem da bacim pošteno vnugo od poziva, mejlova i poruka. Za svaki klip mi treba maksimum pola sata, ako i toliko. Ne umem da režiram i još lošije animiram. Volim vas sve, nema potrebe za sujetom.

Kako god da se izrazi, umetnost ne može da ostane školjka zatvorena i sakrivena negde u dubokom plavetnilu okeana. Ona traži naše poglede, koji je ne mogu sagledati ako je ne razumeju. Ovaj mladi umetnik se nakon ozbiljnog udara javnosti, koja je uvek spremna da kritikuje, a retko da ohrabri, verovatno osetio kao glavni junak svog animiranog klipa „Konobar” – pucaj sebi u glavu!

Dabić je uspeo da jednostavnim, ali tačnim sredstvima oslika svet u kome živi i da u svakoj od situacija kojima se bavio, ma koliko njegovog vremena one iziskivale, na duhovit način prodre duboko u srž naopake ljudske gluposti ili bezobrazluka kojim smo svakodnevno izloženi.

Sa nadom da ga hejteri neće uplašiti i oterati, predstavljamo vam poslednji animirani klip koji jena svom nalogu postavio, a koji je za samo jedan dan imao 150.000 pregleda.

Nadamo se da će već sutra postaviti novi, čiji će naslov biti „Hejteri”, a u nekom od narednih vlogova opisati tu zanimljivu pijanu priliku u kojoj je nastao nadimak Zvoganj.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru