October Jones - crtač na šinama

18 Feb 2014
306 pregleda

Skoro svakoga dana, tokom putovanja vozom od kuće do posla i nazad, October Jones crta minijaturne crteže inspirisan svojim saputnicima. Njegove ilustracije su dokaz da uz talenat i malo mašte nije teško ulepšati sivu svakodnevicu ni sebi ni drugima.

October Jones - crtač na šinama

October Jones je pseudonim engleskog animatora Joe Butchera koji je rođen i odrastao u Birmingemu u Engleskoj. Joe je razvio interesovanje za vizuelno pripovedanje u školi, naročito putem crteža Chuck Jones-a (tvorca Duška Dugouška i Patka Dače). Kasnije je završio univerzitet u Vulverhemptonu i stekao zvanje animatora prve klase. Nakod diplomiranja se zaposlio u maloj medijskoj firmi u Derbiju gde i dan danas dizajnira obrazovne softvere za decu.

Kompanija je dobila nekoliko nagrada za njegova edukativna CD-ROM izdanja i web igrice. Takođe je radio i za BBC, kao i spotove za englesku humorističku muzičku grupu "The Amateur Transplants". Joe je pasionirani animator i njegova Youtube videa "Texts From Dog" su zabeležila milione pregleda.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru